T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KOCAELİ / KARAMÜRSEL - Yalakdere Ortaokulu

Haberler

Eyl

2019-2020 Eğitim – Öğretim Yılı Açılış Töreni Karamürsel'in Yalakdere Köyü'nde gerçekleştirildi. Vali Hüseyin Aksoy'un katılmadığı tören sonrası, Vali vekili Suat Yıldız ve protokol üyeleri ilk ders zilini birlikte çaldı.

Açılış töreni İstiklal Marşı'nın okunması ve saygı duruşuyla başladı. Sonrasında program halk oyunları gösterisi ve protokol konuşmalarıyla devam etti. İlkokul ve ortaokulda eğitim gören öğrenciler ilk ders zilinin çalmasıyla sınıflarına girerek derslere başladılar. Törende konuşan Vali Vekili Suat Yıldız "Ülkelerin en büyük gücü eğitimli insan gücüdür. Çocuklarımızın ve gençlerimizin fırsat eşitliği içerisinde imkanlardan yararlanması için yoğun bir çaba içerisindeyiz" dedi.

Törene Vali Vekili Suat Yıldız, Milli Eğitim Bakanlığı Stratejik Planlama ve Yönetim Daire Başkanı Ahmet Er, İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, AKP Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz, Karamürsel belediye Başkanı İsmail Yıldırım, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Osman Aslan, Karamürsel Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, Karamürsel İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Çakır, Yalakdere Ortaokulu Müdürü Oğuz GÜLMEZ, Yalakdere İlkokulu Müdürü Mustafa Ulaş FERHAT, AKP Karamürsel İlçe Başkanı Recep Demirel, MHP Karamürsel İlçe Başkanı Çetin Öksüz, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Vali Hüseyin Aksoy izinde olduğu için programa katılmadı.

Programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, yeni eğitim öğretim yılını kutlarken, "Bilgi toplumların ilerlemesinin tek yoludur.  Bugün sınıflarınıza girecek ve öğrendiğiniz mutlu bir yıl geçireceksiniz. Eğitim hayatı uzun soluklu bir yoldur. Hayat sebepler ve sonuçlar silsilesiyle ilerlemektedir. Dürüstlük, sabır, adalet gibi değerlere sahip olmak bizi aydınlığa çıkarır. Bu bilinçle hareket edeceğinize inanıyorum. Öğretmenlik en kutsal mesleklerden biridir. Her çocuk inci tanesi gibidir. Her çocuğun farklı yetenekleri ve hayalleri vardır" ifadelerini kullandı.

Mrt

18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ ETKİNLİKLERİ ÇERÇEVESİNDE KÖYÜMÜZ ŞEHİTLİĞİNDE YATMAKTA OLAN ŞEHİT HÜSEYİN GÜLDAL´IN KABRİ BAŞINDA KUR´AN-I KERİM OKUDUK VE DUA ETTİK.

Tem

2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM DÖNEMİNDE OKULUMUZ 8. SINIFINA KAYITLI 27 ÖĞRENCİNİN LİSELERE GEÇİŞTE YERLEŞTİKLERİ OKUL DURUMLARI AŞAĞIDADIR. TÜM ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN HAYIRLI OLSUN

May

Okulumuz 8.sınıf öğrencileri İlçemiz mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin Karamürsel Kültür Merkezinde gerçekleştirdiği tanıtım günlerine katılarak okul hakkında bilgi aldılar.

May

Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün Samsun´a çıkışının 100. yılı münasebetiyle daha bir anlamlı olan 19 Mayıs Atatürk´ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, tüm yurtta coşku ile kutlandı.

Gençlik ve Spor Bayramı´ olarak Atatürk´ün gençliğe armağan ettiği 19 Mayıs 1919´da Atatürk, Samsun´a ayak basmıştır. Türk Milleti, Birinci Dünya Savaşının ardından giderek güçleşen şartlar içerisinde kurtuluş için çareler arama uğraşı içerisindeyken; Atatürk, ‘kurtuluş´un yolunu açmıştı. Atatürk´ün 16-19 Mayıs 1919´da İstanbul´dan başladığı yolcuğu, dönemin simgelerinden biri hâline gelmişti. İşgal kuvvetleri için önemli noktalardan biri olan Samsun, stratejik olarak büyük bir önem taşıyordu ve Karadeniz´den Orta Anadolu´ya açılan en rahat ve güvenilir bir kapı görevindeydi. İngilizler 9 Mart 1919´da Samsun´a askerî birlik indirmişti. Mustafa Kemal Atatürk, uzun zamandan beri ülkenin içinde bulunduğu umutsuz durumdan şikâyetçi ve bunlara karşı bir şeyler yapmak istiyordu. Anadolu´ya geçip, mücadeleyi başlatmak istiyordu. Sultan Vahdettin´in de desteğiyle, Mustafa Kemal, 18 kişilik ekibiyle birlikte Samsun´a bir Cuma günü hareket etmişti. ‘Bandırma´ ismindeki eski bir vapurla yola çıkan Atatürk ve arkadaşları, Samsun´a çıktığında karşılaştığı manzara pek içlerini açmadı.

Kentte İngiliz işgal kuvvetleri cirit atıyor, Pontusçular sokaklarda kol geziyordu. Halk kendisini muhafaza edecek durumda değildi. Atatürk bugün müze hâline getirilen Hıntıka Palas´ta kaldıkları zaman içerisinde hep bu sorunları düşündü, yolculukta geçirdiği uykusuz geceler son bulmamıştı; şimdi de burada uykusuz geceler başlıyordu. Mustafa Kemal, Millî Mücadele´yi başlatmak için Samsun´da Anadolu topraklarına ayak bastığı 19 Mayıs 1919´un Kurtuluş Savaşı´nın başlangıcı sayılan bu önemli günü Cumhuriyeti emanet ettiği Türk gençliğine armağan etmiştir. 19 Mayıs, 1919´da bayram olarak ilan edilip kutlanmaya başlanmamıştı. Yine birçok bayramımız gibi Cumhuriyet´in ilanının ardından kutlanmaya başlandı.

May

NİSAN AYININ DEĞERİ OLAN SEVGİ,SAYGI VE HOŞGÖRÜ KONUSU OKULUMUZDA BİR ÇOK ETKİNLİK İLE TANITILMAYA VE YAŞATILMAYA ÇALIŞILDI.OKUL ZİLİMİZİ SEVGİ SAYGI VE HOŞGÖRÜ İLEÇALDIK.AYRICA TÜM ÖĞRETMENLERİMİZİN ORTAK KANAATİ İLE 5/A SINIFI ÖĞRENCİMİZİ OKULUMUZUN EN SEVİLEN VE EN SAYGILI ÖĞRENCİSİ SEÇTİK.ÖĞRENCİMİZİ TEBRİK EDİYORUZ.GÜLEN YÜZÜ ASLA SOLMASIN.

May

Çölyak Hastalığı Belirtileri ve Tedavisi

Çölyak hastalığı, ince bağırsağın gluten nedeniyle zarar görmesi sonucu oluşan iltihabi bir bağışıklık hastalığıdır. Çölyak hastalarının glutenli gıdalar tüketmemesi gerekir, aksi halde bağışıklık sistemi ince bağırsağa zarar verir. Gluten, buğday, çavdar ve arpada bulunan bir proteindir. Çölyak hastalığı her insanı farklı şekilde etkiler. Hastalar glutenden uzak durduğunda ciddi oranda düzelme yaşarlar.

  Bizler öğrencilerimizde farkındalık kazandırmak amacıyla okulumuzda çeşitli etkinliklerle bu hastalığa dikkat çekmeye çalıştık emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

May

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNCE DÜZENLENEN 11. KİTAP FUARINA KATILDIK.

Nis

2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF ÖĞRENCİLERİMİZİ BİLGİLENDİRMEK AMACIYLA İLÇEMİZ ORTAÖĞRETİM KURUMLARINI GEZDİRDİK.OKULLARIMIZDA BİZİMLE YAKINDAN İLGİLENEN ÖĞRETMENLERİMİZE,İMAM HATİP LİSESİ MÜDÜRÜ İBRAHİM ALTUN,ANADOLU LİSESİ MÜDÜRÜ HAMİT SIĞIRCI VE AKÇAKOCA FEN VE SOSYAL BİLİMLER PROJE OKULU MÜDÜRÜ CEMİL KILIÇ BEYE TEŞEKKÜR EDERİZ.

Nis

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün, Büyük Millet Meclisinin açılışı ile beraber Türk çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı,HER YIL ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE KUTLANMAKTADIR.

Nis

16 NİSAN SALI GÜNÜ İLÇEMİZ 100 YIL MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ TARAFINDAN GERÇEKLEŞTİRİLEN 3. GELENEKSEL SPOR ETKİNLİKLERİNE KATILAN OKULUMUZ 8. SINIF ÖĞRENCİLERİ HALAT ÇEKME VE BASKETBOL ŞUT ALMA BRANŞLARINDA 1. OLMUŞLARDIR ÖĞRENCİLERİMİZİ VE BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENİMİZİ TEBRİK EDER BAŞARILARININ DEVAMINI DİLERİZ.

Mrt

KÜTÜPHANE HAFTASI KUTLAMALARI

Kitabın yararlarının anlaşılması ve sayılarının çoğalması sonucu kitaplıklar oluştu. Kitaplıkların gelişmesi ile kütüphaneler meydana geldi. Herkesin yararlanması okuması, başvurması için kurulan, içinde kitaplar bulunan binaya kütüphane denir.

Millî Eğitim Bakanlığı, Mart ayının son pazartesi günü başlayan hafta­nın Kütüphane Haftası olarak değerlendirilmesini kararlaştırmıştır. Hafta süresince kütüphanenin önemi anlatılır. Kütüphaneciliğin sorunları kamu oyuna duyurulur. Halk, kütüphanelerin gelişmesi için bilinçlendirilir. Okullarımızda kütüphanenin yararlarından söz edilir. Kütüphanelerde uyulması gerekli kurallar öğretilir.

Mrt

Her yıl Mart ayının ilk haftası Yeşilay Haftası olarak kutlanmaktadır. Bilindiği üzere Yeşilay Haftasında alkol, sigara ve uyuşturucu maddeler başta olmak üzere tüm kötü alışkanlıklara dikkat çekilmektedir. Madde bağımlılığının tüm dünyada önemli bir sorun haline geldiği günümüzde, bireylerin özellikle de çocuk ve gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak durması, sağlıklı ve mutlu bir toplum oluşturmak için oldukça önemlidir.  Sigara, alkollü içki ve her türlü bağımlılık yapan uyuşturucu maddeler insan sağlığına, ekonomiye, aile huzuruna, milli ahlak ve savunma gücüne çok büyük zarar vermektedir.

Türkiye'de ve dünyada hızla tütün, alkol ve uyuşturucu madde alım oranları artmakta, maddeye başlama yaşları gittikçe düşmektedir.

Bağımlılık kişinin bedensel, ruhsal ve sosyal hayatını olumsuz etkiler. Toplumun felaketi sayılabilecek bağımlılıkları engellemek ancak iyi bir koruyucu halk sağlığı yaklaşımıyla mümkün olur.
Bağımlılık yapıcı madde kullanımının yaygınlaşmasını önleme ve kullanımını en alt düzeye indirme amacıyla, ilgili bütün kurum ve kuruluşların programlı, ciddi ve organize çalışmalar yürütmesi gerekmektedir. Sorunun çözümünde ise en etkili etken; koruyucu sağlık hizmetleri ve alınacak tedbirlerdir.

Yaşanan hızlı sosyal ve ekonomik değişmelere paralel olarak, sağlık sorunlarının boyutları da önemli ölçüde değişmektedir. Bağımlılık yapıcı madde kullanmaya başlamada, ergenlik dönemi özellikle riskli bir dönemdir. Bu dönemin getirdiği stresli ve fırtınalı kimlik kazanma süreci de, yukarıdaki sebeple beraber gençlerimizi, birçok zararlı alışkanlığın kazanılmasına açık hale getirmektedir.

Bağımlılık yapan maddelerin insan vücudunda başlıca; akciğer kanseri, karaciğer kanseri, ağız, yutak ve yemek borusu kanseri, bilinç kaybı gibi etkileri olduğu kanıtlanmıştır.

Sigara, alkollü içki ve her türlü bağımlılık yapan uyuşturucu maddelerin insan sağlığına, ekonomiye, aile huzuruna, milli ahlak ve savunma gücüne verdiği zararlar bugün rakamlara sığdırılamaz hale gelmiştir. Sigara ve alkol; sağlımıza zararlarının yanında, kullananların cebine ve ülke ekonomisine de büyük zararlar vermektedir.

Alışkanlıklarda ilk adım ve tadım son derece önemlidir. Kötü alışkanlıkların tecrübesi yoktur. Anne ve babaların bu konuda önemli sorumlulukları vardır. Çocuklarında meydana gelen ani karakter, davranış değişiklikleri ve her zamankinden fazla para harcamalarında iyi bir gözlemci olup, ilgilerini esirgememelidirler. Gerektiğinde mutlaka bir uzmana danışmalıdırlar. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi bütün kötü alışkanlıklardan ve cehaletten korumak, hepimiz için toplumsal görev kabul edilmeli ve herkes bu konuda üzerine düşen görevi yerine getirmelidir.

Ülkemizde önemli halk sağlığı sorunlarından biri olan ve bağımlılık yaptığı bilinen sigara, alkol ve uyuşturucu maddelerin mevcut zararlarını toplumumuza göstermenin yanında; bu alışkanlıkları bırakmanın ve bu alışkanlıklardan kaçınmanın yollarını da göstermek önem taşımaktadır.

Mrt

* İyi karakterli bireyler yetiştirmek,
* Temel değerleri pekiştirmek,
*Çocukların kendilerine ve topluma yararlı olacak temel değerleri psikolojik, bilişsel ve sosyal gelişimlerine uygun olarak kazanmalarını sağlamak.
*Çocukların kazandıkları değerleri davranışla ifade etmeleri yönünde fırsat vermek.
*Karakter ve Değerler Eğitiminin ailede ve okulda paralel bir şekilde işleyişini sağlamak amacına yönelik olarak başlattığımız  "Akıllı Küp" projemiz devam ediyor ve öğrenciler arasında heyecan uyandırıyor.

Mrt

Okulumuzda 23 veli ve 27 8. sınıf öğrencisine öğrenciye bağımlılıkla mücadelede "Hayır´ demenin önemi anlatıldı.

Güzelkıyı İlkokulu Rehber Öğretmeni Dilek SÖYLER, gençlerin kendilerini her türlü kötülüklerden muhafaza etmesi noktasında bilinmeyen kişiler tarafından teklif edilene karşı "hayır" denemelerinin ayıp olmadığını söyledi.

Tütün ve zararlarını ,teknoloji bağımlılığının yol açtığı zararları görseller  anlatan SÖYLER, "Çocuklarımızın bağımlılardan uzak bir dünyada yaşamaları bizim için bir umut, gelecek için bir huzur ve aileler için bir kazançtır. Unutulmamalıdır ki bağımlılığa karşı mücadele etmek farkındalık oluşturmakla başlar. Bu anlamda okulumuz olarak her zaman öğrenci ve velilerimizin yanındayız her türlü eğitimi vermeye hazırız dedi.

          Öğretmenimize ve katılımları sebebiyle velilerimize teşekkür ederiz.