T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KOCAELİ / KARAMÜRSEL - Yalakdere Ortaokulu

DEĞERLERİMİZ

Yardımlaşma: Yardıma ihtiyacı  olan insanlara, ihtiyacı olan yardımı yapmak, maddi ve manevi olarak destek olmak, var olan imkanları paylaşmak ve  ihtiyaç olması halinde birlikte çalışmaktır.

Bir kişinin tek başına yapamayacağı yada güç yetiremeyeceği işleri ; başka insanların yetenekleri , imkanları ve yardımları ile birlikte yapması da yardımlaşmadır.

Paylaşma:  İnsanların sahip oldukları imkanları;  ihtiyaç  sahibi olan insanlara imkanlar ölçüsünde yardım etmesi gerektiğinde aralarında bölüşmesi, sevinçlerine ve  üzüntülerine ortak olmasıdır.

İnsanlar deprem, savaş, sel, yangın, doğal afet, iflas, ölüm, hastalık, kaza...  gibi beklenmedik felaketler karşısında yardıma ihtiyaç duyarlar.

İnsan,  gün olur gücü yetmez,  gün olur aciz düşer, gün olur felakete uğrar, gün olur sevinçli veya  üzüntülü anları olur, gün olur yalnız kalır... insan darda kaldığında veya mutlu olduğunda  sevdiklerini yanında görmek ister...

İnsanların ihtiyaç duyduğu yardımlar; bazen maddi olur, bazen manevi olur, bazen psikolojik olur. Bazen maddi yaralar kapanır. Kaybedilen paralar yeniden kazanılabilir ancak travmalar, manevi acılar zor unutulur. Unutulsa da iz bırakır. Zor zamanlarda insanların teselliye ve psikolojik yardıma ihtiyacı olur.

İnsanların yardıma ihtiyaç duydukları zor zamanlarında yanlarında olunmalı, ihtiyaçları karşılanmalı, üzüntüleri paylaşılmalıdır. İhtiyaç sahibi insanların; maddi ihtiyaçları varsa temin edilmeli, manevi  ihtiyaçları varsa; manevi destek verilmeli, teselli edilmeli, moral verilmelidir...

İyi günlerde insanların etrafında " iyi gün dostları" çok olur. Önemli olan zor günde insanın yanında olabilen dostlara ihtiyaç vardır. Gerçek dostlar zor günlerde, kendilerine ihtiyaç duyulduğunda yanımızda olanlardır.

Bizler  de bu farkındalığı oluşturmak için değerler eğitimi çerçevesinde okulumuzda "Yardımlaşma dayanışma ve Komşuluk "konusuna yer verdik.                                     *Emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ederiz.                                                 *Öğrencilerizden de bu değerlere sımsıkı sarılmalarını özellikle istiyoruz.

 

04-01-201904-01-201904-01-201904-01-201904-01-201904-01-201904-01-201904-01-2019

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 04.01.2019 - Güncelleme: 14.10.2021 09:29 - Görüntülenme: 344
  Beğen | 10  kişi beğendi