T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KOCAELİ / KARAMÜRSEL - Yalakdere Ortaokulu

Haberler

Tem

Okulumuza İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kazandırılan Kütüphane ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından kazandırılan Kodlama atölyesi  çok güzel oldu.                                                                                  Öğrenci ve öğretmenlerimizin hayırlı hizmetlerde kullanımına vesilece olacak olan bu bölümlerin okulumuza kazandırılmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz.

Ock

      2022-2023 Eğitim öğretim yılı içerisinde belli aralıklarla öğrencilerimizin kitap okuma alışkanlığını pekiştirmek için; Hami kişisiler eşliğinde okulumuz kütüphanesinde, sınıflarımızda ve okulumuz mescidinde bir araya gelerek kitap okuma etkinlikleri gerçekleştirdik.

     İlçemiz Nazmi Oğuz Ortaokulu öğrencilerine okulumuz öğrencileri tarafından hazırlanan mektuplar gönderildi. Nazmi Oğuz Ortaokulu öğrencilerinden alınan mektuplar öğrencilerimize teslim edildi.

     Etkinlikte yer alan öğrencilerimize ve öğrencilerimize hamilik yapan okulumuz Fen Bilimleri öğretmenimiz Halil İbrahim ÖZDEMİR'e gayretlerinden dolayı teşekkür ederiz.

Ara

          Kocaeli Valiliği ile Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleştirilen Önem Projesi Ocak ayı etkinlikleri çerçevesinde ocak ayının 1. 2. Haftasında 18 öğrencimiz ile birlikte Doğa ile barışık bireyler yetiştirme amacıyla okulumuz bahçesindeki fidanların bakımını yaptık. Doğa yürüyüşü yaparak mahallemizde kurulu bir çiftliğe gidip orada öğrencilerimizin kendi elleri ile hayvan beslemelerine imkân sağlayıp mahallemiz veteriner hekiminden hayvan bakımı ve hayvan sağlığı konularında bilgi aldık. Etkinlik sürecinde öğrencilerimizin fidanları kendi elleri ile toprakla buluşturmalarına imkan sağladık. Mahallemizdeki hayvanları kendi elleri ile besleyen öğrencilerimize ve etkimlikte katlkısı olan İngilizce öğretmenimiz Naciye SARGIN KARA'ya, Matematik öğretmenimiz Hatice Rabia KORKMAZ' ve Türkçe öğretmenimiz Burak AKÇAY'a emeklerinden dolayı teşekkür edriz.

     

Ara

Faaliyet kapsamında 20.12.2022 Salı günü Beden Eğitimi öğretmenimiz Tezcan AVCI ve Matematik Öğretmenimiz Hatice Rabia KORKMAZ nezaretinde 24 öğrencimiz ile birlikte doğa yürüyüşü için okulumuzdan çıktık.. Belli bir güzergâhta bir süre yürüdük, çöp topladık ateş yaktık, sohbet ettik, kumda oynadık, ip atladık, mahallemiz mesire alında soluklandık öğrencilerimizin evden getirdikleri yiyecekler ile karnımızı doyurduk. Dolu dolu geçen bir günün ardından çocuklarımızın serbest zamanlarını güzel geçirmeleri gerektiğinin bilincini oluşturarak, sorumluluk almaları gerektiğini fark etmelerine zemin hazırladık. Ekip ruhu ile haret etmeleri gerektiğini fark etmelerini görmek bizleri memnun etti. Öğrencilerimizin oyunun da bir ahlakı olduğunun farkına varmalarını sağlayan öğretmenlerimize, okul idaresine ve bu etkinliğin önemli ayağı olan öğrencilerimize yürekten teşekkür ederiz.

Ara

  • Kocaeli Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile yürütülen önem projesinin Aralık ayı 1. ve 2. haftası için planladığımız "Bana bir Masal Anlat" etkinliğini gerçekleştirdik. Okulumuz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Tuba ALPÖZER ve Sosyal Bilgiler öğretmenimiz Nihal ŞAHİN'in rehberliğinde gerçekleşen etkinlik öğrencilerimiz tarafından çok beğenildi.
  • Öğrencilerimizin hayal güçlerinin farklılaşmasına ve ufuklarının genişlemesine yardımcı olan,
  • Öğrencilerimizin  kelime hazinesinin zenginleşmesine, yeni kavramların hızlıca öğrenilmesine katkı sağlayan,
  • Öğrencilerimizin  merak duygusunu ve soru sorma yeteneğini geliştiriren
  • Öğrencilerimizin  dinlediği masallardan hareketle "neden-sonuç" ilişkisi kurma becerilerinin gelişmesine katkı sağlayan,
  • onların korkularını gideren, özlemlerini dile getirmesine, karşılaştıkları güçlükler karşısında kendiliğinden çözüm bulmalarına  ve kişilik gelişimlerine katkı sağlayan, 
  • onların geleceğe her zaman ümitle bakmalarına imkan sunan bu etkinlikte katkısı olan öğretmenlerimize ve ilgiyle takip edip etkinliğin bir parçası olmayı başaran tüm öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Tem

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİNİ ANMA ETKİNLİKLERİ ÇERÇEVESİNDE ŞEHİT HÜSEYİN GÜLDAL´IN KABRİ BAŞINDA KUR´AN OKUDUK DUA ETTİK.

Şbt

Faaliyet kapsamında Kasımayının 3. ve 4. Haftası 12 öğrencimiz ile birlikte Osmanlı döneminde özellikle saraylarda, hanlarda ve cami avlularında, sokak aralarında oynanan oyunlardan olan mendil kapmaca,yakan top, sek sek, ip atlama, dokuztaş ve mangala oyunlarını proje komisyonundaki İngilizce öğretmenimiz nezaretinde oynadık.

Haz

Bugün Dünya Çevre Günü! Bundan 49 yıl önce, İsveç'in başkenti Stockholm'de düzenlenen ve çevreyle ilgili ilk uluslararası toplantı olma özelliğine sahip Birleşmiş Milletler Çevre Konferansında alınan kararla 5 Haziran, çevrenin korunması konusunda dünya çapında farkındalık yaratılması ve eylemde bulunulması amacıyla "Dünya Çevre Günü" olarak kabul edildi.

5 Haziran Dünya Çvre Günü her yıl farklı bir tema ile kutlanıyor.

Bizlerde Dünya Çevre Günü'nün tüm milletlerin, toplumların ve fertlerin daha bilinçli hale gelmesine vesile olmasını diliyoruz. Tüm çevrecilerin Dünya Çevre Günü'nüzü tebrik ediyoruz.

İnsan-çevre etkileşiminde sürekli olarak edilgen konumda olan çevrenin son yarım asırda etken duruma geçtiği, daha açık bir deyişle çevrenin insan hayatını her açıdan olumsuz şekilde etkilemeye başladığını söyleyebiliriz. Fertlerin ve toplumların iç içe yaşadığı ve sürekli olarak karşılıklı etkileşim içinde bulunduğu çevreyle ilgili değerler manzumesi üretmek, bu değerlerin ahlaki, vicdani ve aklıselime dayalı olmasını sağlamak durumundayız.

Ahlaki ve vicdani değerlere yönelik politikalar geliştirilmeli

İklim değişikliğinin sosyo-ekonomik ve doğal sisteme yönelik olumsuz etkilerini de düşünecek olursak günümüzde başta hava ve su kirliliği olmak üzere önemli derecede çevre kirliliği problemleriyle insanlığın yüzleşmesi ve bu etkileşimi olumlu yöne çevirmek için bilimsel, aklıselime, ahlaki ve vicdani değerler manzumesine dayalı önlemler alması, politikalar geliştirmesi bir zorunluluktur.

 Varoluş gayesine uygun çevre bilinci

Henüz ilkokul çağlarından başlamak üzere çevre bilincinin geliştirilmesinde eğitim sistemimizin yeniden kurgulanması ve geliştirilmesi gerekmektedir. İnsanın var oluş gayesini açıklayan, çevre ile olan münasebetinin sınırlarını tarif eden dini ve milli değerlerimiz keşfedilmeli, canlandırılmalı, ferdi ve toplumsal hayatta yaşatılmalıdır. Tasarruf, israf, paylaşma, hak ve çevre hukuku, canlı-cansız yaratılanı sevmek gibi kavramların eğitim sistemimizde yerini alması çevre problemlerinin azaltılmasında etkin rol oynayacaktır.

 

İfade edilen bu gerçekler hakkında toplumda farkındalık oluşturmak için çalışmalarımızı sürdürmeliyiz. Yapılan sosyal, kültürel ve bilimsel çalışmalarla; çevre ahlakının ve milli çevre politikalarının geliştirilmesi, çevreye ait değerlerimizin yaşatılması ve bu değerlerin özgün bir şekilde gelecek nesillere aktarılmasına katkı sağlamalıyız.

Sınırsız tüketim kültürü, sorumsuzca yaşama, menfaat, hırs ve lükse dayalı ekonomik ve sosyal yaşam anlayışı, karşı karşıya kaldığımız çevre problemlerinin en önemli sebeplerinin başında gelmektedir. Son zamanlarda çevre kirliliğiyle gündemimizi etkileyen bu duruma karşı insanlığın yavaş yavaş bilinçlenmeye başladığını, devletlerin bölgesel ve küresel anlamda planlamalara gittiğini görmekteyiz. Bütün bu olumlu gelişmelere rağmen mücadelede başarılı olunması, oluşturulacak ahlaki ve vicdani değerler manzumesinin küreselleştirilmesiyle mümkün olacağına inanıyoruz.

May

Faaliyet kapsamında Mayıs ayının 3. ve 4. Haftasını içine alan dönemde 12 öğrencimiz ile birlikte mahallemiz mesire alanında bulunan dere kenarında Beden Eğitimi, Fen Bilimleri ve Türkçe öğretmenlerimiz nezaretinde günübirlik bir kamp gerçekleştirilmiştir. Öğrencilerimizin çadır kurmaları, çocuk oyunları ile dinlenmeleri, kitap okumaları, kamp ateşi yakmaları, kampa uygun olarak yemek ortamı oluşturmaları ve birlikte vakit geçirme imkânını yaşamaları sağlanmıştır.

Çocuklarımızın dört duvar dışına çıkarılıp güvenli deneyimler yaşamasının yanında; doğayı tanımalarını, ondan ilham almalarını, dengeli bir beslenme, sağlığa yararlı açık hava aktiviteleri ve dinlendirici bir uyku ile sağlıklı bir atmosfer oluşturmayı, oyun oynarken, çalışırken ve başkalarıyla plan yaparken iş birliğinin önemini kavratılırken aynı zamanda doğa sevgisi ve çevre bilincinin aşılanmasının hedeflendiği etkinlik amacına ulaşmıştır.

Öğrencilerimizin mutluluğunun gözlerine yansıdığı bu etkinlik sonrasında tüm öğrencilerimiz emeği geçenlere teşekkür ederek memnuniyetlerini ifade etmişlerdir.

May

Faaliyet kapsamında Mayıs ayının 1. ve 2. Haftasındaki çeşitli zamanlarda 12 öğrencimiz ile birlikte Osmanlı dönemindeki oyunları okulumuz bahçesinde oynadık.  Osmanlı döneminde özellikle saraylarda, hanlarda cami avlularında ve sokak aralarında oynanan oyunlardan olan Sek sek, yakan top, mendil kapmaca, ip atlama, dokuztaş ve mangala oyunlarını proje komisyonundaki Beden Eğitimi ve Fen Bilimleri öğretmenimiz nezaretinde öğrencilerimizin de severek oynaması uygun zamanlarda tekrar etmiştir.

Öğrencilerimizin severek oynadıkları bu oyunlar ile öğrencilerimizin kültürel mirasımıza sahip çıkmaları, oyunun çocuk dünyasındaki önemini kavratmaları, sosyalleşmelerinin sağlanması, İyi ve kaliteli zaman geçirmelerinin temin edilmesi amaçlanmaktadır.

May

Trafik Güvenliği Eylem Planı Uygulaması doğrultusunda; Düzenli ve güvenli bir trafik ortamının sağlanması, trafik konusunda toplumsal farkındalığın arttırılması, trafik güvenliği konusunda bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetlerinin yürütülmesi amacıyla Karayolu Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında "Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik " uygulaması düzenleniyor.

Ülke genelinde "Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik" mottosunun etkin olarak kullanılması ve tanıtılması amacıyla eş zamanlı olarak etkinlikler düzenlendi.

Söz konusu mottonun "Yaya yolunda ilerle", "Görünür ol", "Trafik ışıklarını takip et", "Yaya geçidi kullan", "Yola odaklan" başlıkları altında hazırlanan broşürler vatandaşlara, "Dikkat hayat çıkabilir" yazılı broşürler de sürücülere dağıtıldı.

Sıfır kaza ve sıfır can kaybı için atılan bu adımların iyi sonuçlar doğurması hepimizin gayretiyle olacaktır.

Nis

Faaliyet kapsamında Nisan ayının 3, ve 4. haftalarında 12 öğrencimiz ile birlikte Hami öğretmenlerimiz eşliğinde okul komisyonumuzun planlamasıyla öğrencilerimizin katılımları ile her öğrenciye bir uçurtma düşecek şekilde kendi imkanlarımız ölçüsünde detaylarına da dikkat ederek uçurtma yapımı gerçekleştirilmiştir. Havaların müsait olduğu dönemlerde denizden uzak olsa da doğanın güzelliklerine uçurtma gönderdik. Okulumuza kazandığımız 16 adet uçurtma sayesinde etkinliğimiz hava durumuna göre devam edecektir.

Öğrencilerimizin psiko-motor gelişimlerine katkı sunan etkinlik öğrencilerimizin kaliteli zaman geçirmelerine sebep oldu.

Nis

        Faaliyet kapsamında Nisan ayının 1. haftasında 12 öğrencimiz ile birlikte Hami öğretmenimiz Halil İbrahim ÖZDEMİR eşliğinde okul komisyonumuzun planlamasıyla öğrencilerimizin ilgi, yetenek, değer ve kariyer hedeflerini ve okulumuzun imkânlarını da göz önünde bulundurularak mahallemizde faaliyet gösteren doktorluk, hemşirelik, veterinerlik, marangozluk, jandarma, imamlık ve berberlik gibi meslek elemanlarıyla öğrencilerimizin buluşmaları sağlanmıştır. Oldukça verimli geçen buluşma esnasında öğrencilerimiz akıllarındaki soruları büyüklerine sorarak meslekler hakkında bilgi sahibi oldular. 

         Bu etkinlikte yer alan öğretmenimize, iş yerlerini öğrencilerimize açan ve kıymetli vakitlerini ayırarak onları bilgilendiren mahallemiz meslek sahiplerine ve sevgili öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Faaliyet kapsamında Öğrencilerin medeniyet bilinci  kazanmaları; ülkemizi, kültürel değerlerimizi, kadim medeniyetimizin dününü, bugününü ve geleceğini değerlendirmeleri, toplumsal kurallara uyma ve bir arada yaşama kültürü edinmeleri amacıyla Karamürsel ilçemizin tarihi alanları olan Karamürsel Alp'in kabri, Tarihi Karabali Camii ve tarihi hamam, Sarıkum camii ve Karamürsel tabakhane bacası öğrencilerimiz tarafından gezildi. Yine tarihi bir kuruluşumuz olan itfaiye teşikilatının Karamürsel binası ve itfaiye ekibi ziyaret edilerek yetkiler tarafından bilgilendirme yapıldı.

Faaliyetimiz sırasında bize katkıda bulunan Beden Eğitimiz öğretmenimiz Tezcan AVCI'ya, Karabali Camii İmamı Fazlı BİÇER'e, Sarıkum Camii imamı Şükrü İNAN'a İmge Rehabilitasyon Merkezi yetkililerine ve Kocaei Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesinin Karamürsel yetkililerine teşekkür eder hizmetlerinde başarılar dileriz.

Mrt

Faaliyet kapsamında Öğrencilerin medeniyet bilinci  kazanmaları; ülkemizi, kültürel değerlerimizi, kadim medeniyetimizin dününü, bugününü ve geleceğini değerlendirmeleri, toplumsal kurallara uyma ve bir arada yaşama kültürü edinmeleri amacıyla mahallemize en yakın Valideköprü mahallemizin tarihi köprüsü, Yalakdere şehitliği, İhsaniye mahallesinin tarihi mezarlığı ve Yalakdere mahalle camii ziyaret edilmiş tarihleri hakkında öğrencilerimiz bilgilendirilmiştir.